Tacosi s piletinom i povrćem

( 0 od 5 )
Loading...
  • -4 osobeBroj osoba+
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Kada god kažem da za ručak imamo tacose ili tortilje, nastane opće veselje! Ovo je jelo uvijek dobro došlo, usred tjedna ili za vikend, kada feštamo ili jednostavno želimo nešto ukusno, a brzo gotovo. A piletina nam je uvijek prvi izbor.
U zadnjih smo nekoliko godina isprobali sve kombinacije i počeli dodavati sve i svašta, od povrća preko voća, do umaka koje smo putem usavršavali. Tako smo prošle godine otkrili da mango odlično paše u tacosima uz piletinu, da rikola daje poseban „štih“, a umak koji ćete pripremiti postat će vam omiljeni. I u burgerima i u hot dogu, jednostavno nećete htjeti drugi. A to su potvrdili svi koji dolaze na moje radionice, a najviše djeca! A oni itekako znaju što valja!
Ono što vam zapravo želim reći jest da je ovaj recept samo ideja, nema granica za kombinacije i okuse koje ćete sljubiti prema svojoj želji ili nepcu i svaki ćete put dobiti neki novi okus, posebno ako birate sezonske namirnice! Najvažnije je piletinu marinirati ranije da bude ukusnija, a za ostalo pustite mašti na volju i uživajte!

Recept je napravljen u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec   

Sastojci

  • Osnovni:
  • Za umak:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 180°C.

  • Drugi korak

    Piletinu narežite na tanke trakice pa marinirajte. Stavite peći u tavu na otopljeni ghee maslac.

  • Treći korak

    Za to vrijeme operite rotkvice, mladi luk očistite i narežite na tanke kolutove, naribajte sir i narežite luk na trakice.

  • Četvrti korak

    U zdjelu stavite meksički miks, piletinu, luk, sol i papar pa dobro promiješajte.

  • Peti korak

    Tacos tortilje napunite smjesom od piletine, zatim ih savinite prema sredini kao da dvije strane želite spojiti pa jednu do druge složite u dublju posudu za pečenje.

  • Šesti korak

    Tortilje pospite ribanim sirom i pecite u pećnici 10 minuta, dok se sir ne otopi.

  • Sedmi korak

    Dok se tortilje peku, pripremite umak i ostavite ga u hladnjaku.

  • Osmi korak

    Pečene tortilje izvadite iz pećnice, malo ohladite, pospite mladim lukom, dodajte narezane rotkvice i poslužite uz umak koji neka svatko stavi po želji.

Savjet

  • Umjesto filea možete koristiti sočno meso otkoštenog zabatka na podlošku također Međimursko pile. Od povrća možete dodati što god vam paše, mlado zelje je idealno u ovoj kombinaciji. Ukoliko volite ljuto, dodajte tabasco na samom kraju :-) Tacos tortilje ne trebate zapeći, možete ih napuniti piletinom i povrćem, dodati umak i svježe povrće pa poslužiti. Ribani sir će dobro doći na vrh iako se ne peku.

Call to action banner image
x

Lost Password