Ovo ukusno i pitko pivo zaigranih hmeljeva odlično se sljubilo s patlidžanima zbog čega je jelo ispalo odlično, iznad svih mojih očekivanja. Takva jela volim, prava ljetna, brzo gotova, zasitna, osvježavajuća uz „šlag na torti“ koji čini pivo u jelu i uz jelo.
A čips od pršuta je priča za sebe, voli pivo i pivo voli njega, Sretno dijete s lakoćom gasi slanost pršuta zbog čega su odličan par.
Osjećat ćete se kao sretno dijete i to ne samo zbog okusa, ovo je pivo dio hvalevrijedne humanitarne akcije: jedna kuna od svake prodane boce i dvije kune od svake litre točenog piva Pivovara Medvedgrad donira Udruzi za zbrinjavanje djece bez roditeljske skrbi, Nova budućnost.
Divno je biti nekome nešto stoga ne oklijevajte, uživajte svim čulima, ugasite žeđ i učinite dobro djelo!
Recept je napravljen u suradnji s Pivovarom Medvedgrad
Patlidžane ogulite i narežite na kockice.
Pršut narežite na kockice.
Tjesteninu skuhajte prema uputama na pakiranju.
U dublju tavu na zagrijano maslinovo ulje stavite patlidžane, dodajte sol i papar.
Promiješajte i nakon 10 minuta dodajte narezani pršut.
Sve zajedno zalijte pivom i dodajte ružmarin.
Kada pivo ispari na pola, a patlidžan omekša dodajte grašak, promiješajte i smanjite vatru na najmanje.
Nakon 5 minuta dodajte kuhanu tjesteninu, lagano promiješajte i ostavite poklopljeno par minuta.
Na tavi bez ulja ispecite pršut do hrskavosti.
Tjesteninu ukrasite ribanim parmezanom i čipsom od pršuta.
Poslužite uz ohlađeno pivo Sretno dijete.
Ovo jelo možete poslužiti uz lagano pečene cherry rajčice i salatu po želji. Dok kuhate, ne zaboravite popiti do kraja načetu bocu piva!