Tjestenina u umaku od pšeničnog piva

( 0 od 5 )
Loading...
  • -4 osobeBroj osoba+
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 15 mVrijeme kuhanja
  • 25 mGotovo za
Ispiši recept

Prošli sam tjedan prvi put probala pšenično pivo Dva klasa i uopće mi nije jasno kako sam to uspjela propustiti. Za one koji ne znaju, to je mutno pivo specifičnog mirisa koji mene obara na prvu, a okus potječe od pšeničnog slada. Sa svega 4,6% alkohola meni je taman, pitko, a nije prejako. Nekako mi je univerzalno (iako specifično) pa sam upravo to pivo odabrala za ovu kombinaciju s tjesteninom. Pita me muž kako sam znala da će tako dobro pasati. Pa nisam (dobro, ipak malo jesam), ali sam riskirala i probala. Kombinacija je odlična, a na vama je da sami odlučite o količini ostalih sastojaka poput vrhnja i začina. Meni se na tren čini da nedostaje još muškatnog oraščića, a muž kaže da bi dodao malo ljutine. Uglavnom, prije konačne procjene i ocjene, svakako ovo jelo probajte uz gutljaj piva kako biste dobili potpuni doživljaj i tek onda odlučite o eventualnim promjenama u receptu. E da, i neka parmezan bude kvalitetniji, vjerujte mi na riječ! Predlažem da ne čekate već da ovo jelo/prilog napravite uz roštilj i to na Praznik rada koji je za 2 dana. Iznenadite prijatelje drugačijim prilogom i drugačijim okusom!

Recept je napravljen u suradnji s Pivovarom Medvedgrad

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Češnjak ogulite i sitno narežite.

  • Drugi korak

    Rezance skuhajte al dente prema uputama na pakiranju. Procijedite i ostavite sa strane.

  • Treći korak

    U dubljoj tavi otopite maslac, dodajte češnjak i pržite minutu, samo da češnjak pusti aromu.

  • Četvrti korak

    Dodajte pšenično pivo i pustite da se sve lagano reducira na pola (ovo znači da pola piva treba ispariti i za pola se smanjiti tekućina).

  • Peti korak

    Reduciranom pivu dodajte vrhnje, promiješajte i ponovno reducirajte dok se umak ne zgusne. Znat ćete da je dosta kada se umak počne „hvatati“ za žlicu.

  • Šesti korak

    Dodajte začine i peršin pa promiješajte.

  • Sedmi korak

    Ubacite rezance, sve lagano promiješajte i poslužite toplo s parmezanom uz pšenično pivo.

Savjet

  • Ukoliko želite, umaku možete dodati povrće po želji, koje ubacite odmah s češnjakom i pazite da dovoljno omekša prije dodavanja slatkog vrhnja. Prije dodavanja tjestenine, provjerite da li je umaku potrebno još soli ili papra. Od tjestenine možete koristiti i špagete, ali meni su u ovoj kombinaciji najdraži široki rezanci.

Call to action banner image
x

Lost Password