Prava ljetna torta! Bez pečenja i sa bezbroj kombinacija jer ju, osim s limunom, možete napraviti s bilo kojim drugim voćem po želji. Osvježit će vas bilo da se vraćate s posla ili s plaže, a odličan je prijedlog kada vam dolaze gosti. Pravljenje ove torte možete prepustiti i malo starijoj djeci, iznenadit ćete se kakvi majstori mogu biti u kuhinji
Kekse ubacite u blender pa ih dobro usitnite. Ukoliko nemate blender, kekse možete naribati ili možete kupiti u dućanu već mljevene kekse.
U usitnjene kekse dodajte otopljeni maslac ili kokosovo ulje te smeđi šećer pa miješajte kuhačom ili u blenderu dok se sastojci ne povežu.
Dobivenu smjesu utisnite u dno kalupa promjera 26 cm i spremite u hladnjak.
Za to vrijeme u slatko vrhnje dodajte bijeli šećer pa izmiksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte limunov sok i koricu, a zatim sve povežite jogurtom od limuna (jogurt u kremastu smjesu umiješajte kuhačom) i dobit ćete gustu smjesu.
Izvadite podlogu iz hladnjaka i dodajte kremu, poravnajte te ubacite u zamrzivač na sat vremena da se dobro stisne.
Kad izvadite iz zamrzivača, tortu pospite po želji šumskim voćem i/ili šećerom u prahu.
Kad miksate slatko vrhnje, pazite da ne pretjerate. Kad pretjerate s miksanjem, šlag postane pregust i ne izgleda lijepo kad režete tortu. Gustoća treba biti čvrsta, ali ne prečvrsta, šlag se ionako stisne u hladnjaku.