Znate mene, u sve što radim moram dodati barem malo piva 🙂 Ovaj sam put odabrala ABU i nisam pogriješila. Zbog svoje slatke sladne arome s notama karamela i blagom aromom cvijeća i citrusa odlično paše u ovaj biskvit s mrkvom i orasima. I ne samo da paše u biskvitu, paše i uz biskvit jer ovu fenomenalnu pivu možete upariti sa svim vrstama deserata. Probajte i uživajte 🙂
Upalite pećnicu na 175°C. Kalup veličine 25 cm (može i manji), premažite maslacem i pospite brašnom. Mrkvu naribajte, a orahe usitnite i ostavite sa strane.
Šećer i ulje stavite u zdjelu, prvo dobro promiješajte mikserom, a zatim nastavite miksati polako dodavajući jogurt. Dodajte jedno po jedno jaje i vaniliju (cijelo vrijeme miksajte na najmanjoj brzini). Miksajte još minutu pa ostavite sa strane.
U drugoj zdjeli pomiješajte brašno, sodu bikarbonu, cimet, muškatni oraščić i sol. Promiješajte sve zajedno.
Suhe sastojke dodajte u zdjelu s mokrim sastojcima i lagano miješajte kuhačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
Na kraju dodajte naribanu mrkvu, sjeckane orahe i pivu. Promiješajte kuhačom i stavite u kalup za pečenje.
Pecite 30 minuta, ohladite i poslužite.
Što manji kalup odaberete (manji od 25 cm) to će biskvit biti viši. Možete pripremiti više od 100 g oraha i onda količinu koja vam ostane nakon što pripremite biskvit pospite po njemu prije pečenja. Lijepo će se zapeći, a ostati na vrhu torte. Orahe ćete najlakše nasjeckati tako da ih stavite u kuhinjsku krpu ili vrećicu sa zatvaračem i dobro izlupate valjkom ili batom pazeći da ostane krupnijih komada koji će torti dati na hrskavosti. Pečenu tortu možete posuti šećerom prahu.