Tortilje od pirovog brašna

( 5 od 5 )
Loading...
  • 12 tortiljaBroj osoba
  • 15 mVrijeme pripreme
  • 10 mVrijeme kuhanja
  • 25 mGotovo za
Ispiši recept

Ove su tortilje stekle slavu na mojim radionicama zdravog doručka J Nema koga nisu oduševile jednostavnošću i okusom pa su s pravom zauzele posebno mjesto u mnogim domovima baš za doručak ili međuobrok. Kod nas doma su često na meniju u raznim kombinacijama pa čak i kada ih samo razlomimo i umačemo u hummus. Stručnjaci kažu da pirovo brašno u sebi sadrži ljekovita nutrititivna svojstva koja će pomoći organizmu kod problema s probavom.

Proizvodi od pirova brašna u sebi sadrže proteine, nezasićene masti, vitamine A, C i skupine B. Minerali koji se nalaze u piru su kalcij, selen, kobalt, željezo, fosfor, magnezij, kalij, bakar te vlakna. Za razliku od obične pšenice sadrži 10 do 12 % više proteina te sadrži esencijalne aminokiseline, kojih obično nema u hrani koja nije životinjskog porijekla. Još više razloga da ovo brašno uvrstite u svoju prehranu, od tortilja preko kruha pa sve do raznih slastica 🙂

Namirnice ćete pronaći u Tvornici zdrave hrane na ovom linku

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

Step by step method

  • Prvi korak

    Sve sastojke pomiješajte i umijesite rukama glatko tijesto koje treba biti mekano, ali ne previše.

  • Drugi korak

    Podijelite ga na 12 komada i dlanovima oblikujte kuglice (veličine jaja).

  • Treći korak

    Svaku kuglicu razvaljajte u krug i stavite peći na vruću teflon tavu s nekoliko kapi kokosovog ulja. Pecite sa svake strane 20-ak sekundi. Tortilje trebaju ostati savitljive, ako pretjerate s pečenjem dobit ćete tijesto tvrdo poput krekera.

  • Četvrti korak

    Poslužite s omiljenim namazom ili punjenjem.

  • Peti korak

    Tortilje možete jesti i sljedeći dan, samo ih zamotajte u vrećicu ili prozirnu foliju i ostavite na hladnijem mjestu.

Savjet

  • Ukoliko koristite integralno pirovo brašno, tortilje će biti tamne i zasitnije nego s pirovim bijelim brašnom. Obje varijante su vrlo ukusne pa se možete poigrati okusima i bojama jer svako je brašno posebno na svoj način.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password