Tortilje s avokadom i jajima

( 5 od 5 )
Loading...
  • -4 osobeBroj osoba+
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 10 mVrijeme kuhanja
  • 20 mGotovo za
Ispiši recept

Kod nas doma vrijedi pravilo da ukoliko ima jaja i avokada, nema gladi 🙂 I doista je tako! Ove dvije namirnice su posebno zdrave i zasitne, praktične i jeftine da su postale obavezne u našem domu. Avokado najčešće konzumiram za doručak u smoothiju, uz jaja, u obliku namaza ili s tunjevinom.
Kako god ga pripremili, nećete pogriješiti i što prije ga uvedite u meni za doručak koji je najvažniji obrok u danu. Dati će vam potrebnu energiju za obveze koje slijede i sigurno ćete biti siti do ručka.

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Očistite avokado i narežite na šnite, rajčicu, papriku i luk narežite na kockice.

  • Drugi korak

    Jaja ispecite na oko na način koji najviše volite. Ukoliko volite hrskav bjelanjak, a mekani žumanjak, ispecite tako da na tavu stavite ulje i kada se zagrije, dodajte jaja i smanjite temperaturu za pola, poklopite i pričekajte 2 minute.

  • Treći korak

    Jaja ostavite sa strane, a na tavi kratko popecite svaku tortilju pojedinačno s obje strane. Sa svake strane je dovoljno pola minute na najjačoj vatri.

Savjet

  • Ovaj doručak je iznimno zdrav i zasitan pa ga uvedite na jelovnik što prije. Količinu svih sastojaka odredite prema želji, a ovakvu tortilju možete zamotati u foliju i ponijeti sa sobom na posao.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password