Kod nas doma vrijedi pravilo da ukoliko ima jaja i avokada, nema gladi 🙂 I doista je tako! Ove dvije namirnice su posebno zdrave i zasitne, praktične i jeftine da su postale obavezne u našem domu. Avokado najčešće konzumiram za doručak u smoothiju, uz jaja, u obliku namaza ili s tunjevinom.
Kako god ga pripremili, nećete pogriješiti i što prije ga uvedite u meni za doručak koji je najvažniji obrok u danu. Dati će vam potrebnu energiju za obveze koje slijede i sigurno ćete biti siti do ručka.
Očistite avokado i narežite na šnite, rajčicu, papriku i luk narežite na kockice.
Jaja ispecite na oko na način koji najviše volite. Ukoliko volite hrskav bjelanjak, a mekani žumanjak, ispecite tako da na tavu stavite ulje i kada se zagrije, dodajte jaja i smanjite temperaturu za pola, poklopite i pričekajte 2 minute.
Jaja ostavite sa strane, a na tavi kratko popecite svaku tortilju pojedinačno s obje strane. Sa svake strane je dovoljno pola minute na najjačoj vatri.
Ovaj doručak je iznimno zdrav i zasitan pa ga uvedite na jelovnik što prije. Količinu svih sastojaka odredite prema želji, a ovakvu tortilju možete zamotati u foliju i ponijeti sa sobom na posao.