Kod nas doma vrijedi pravilo: „Kada u kući ima tortilja, nema gladi“. Ukusne su i praktične, a možete ih koristiti za razne obroke i prilike. Primjerice, tortilja s kajganom i avokadom je odličan doručak ili međuobrok, tortilja s piletinom ili mljevenim mesom je odličan ručan, a tostirana tortilja uz umak po želji može biti odlična večera ili ukusna grickalica kada vam navrate prijatelji. S obzirom da pazim što jedem, gotovo uvijek prije izlaska iz kuće u torbu stavim napravljenu punjenu tortilju i nema šanse da preglednim ili uđem u pekaru i pojedem nešto nezdravo. Brzo su gotove, posebice sa šunkom, sirom i povrćem i ne zauzimaju puno mjesta u torbi.
Luk narežite na sitne, paprike na malo veće kockice, a piletinu na trakice (veličine i debljine palca).
U posudu za kuhanje stavite grijati ulje na najjaču vatru. Zagrijanom ulju dodajte luk, posolite te smanjite vatru za pola i pirjajte dok luk ne omekša.
Kad luk omekša, dodajte piletinu, papriku i 3 žlice vode. Pirjajte 10 minuta pa dodajte grah (tekućinu iz konzerve bacite).
Dodajte rajčicu, začine i kratko pirjajte 10 minuta, nakon čega maknite s vatre.
Tortilje prije posluživanja 1 minutu ugrijte u mikrovalnoj pećnici, a zatim na njih posložite sjeckanu salatu, nadjev i pospite ribanim sirom, kukuruzom, rajčicom narezanom na kockice te preklopite.
Što više priloga uz nadjev, to su tortilje ukusnije. Na primjer, osim zelene salate i rajčice možete dodati i naribanu mrkvu. Za nadjev također možete koristiti više vrsta povrća. Osim crvene, možete dodati zelenu i žutu papriku. Ukoliko želite i umak, u 1 kiselo vrhnje (12 % mm) dodajte 2 žličice češnjaka u prahu. Tortilje su odlične i drugi dan, za ručak na poslu ili kod kuće.