Nema tako dugo od kada sam otkrila pečeni ananas i njegov neodoljiv okus. Zapravo, mislim da je to bio prije 2 godine kada sam prvi put probala nektarine pečene na roštilju, a onda smo se poigrali i ananasom koji nas je oduševio. Okusi su fenomenalni, pečeno voće je savršeno kao prilog i paše uz meso, u salatama, kao desert, doručak ili večera u bezbroj kombinacija. Ali moram priznati da najbolje paše uz sladoled 🙂 Ovim ćete desertom ili doručkom sigurno iznenaditi kako svoje, tako i nepce gostiju ili djece.
Upalite pećnicu na 200°C i pripremite lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Ananas očistite i narežite na kolutove, izdubite sredinu pa poslažite na pripremljen lim za pečenje i premažite medom. Možete kistom.
Stavite u pećnicu na 20 minuta i za to vrijeme ispecite tost u tosteru.
Na svaki komad hrskavog tosta namažite skutu ili sirni namaz te dodajte kolut pečenog ananasa.
Umjesto ananasa, u pećnici možete ispeći i nektarine ili šljive na isti način. Možete dodati sladoled na topli tost ili ga preliti omiljenim umakom.