Domaći tost je ipak glavna zvijezda ovog jela! A vi ćete biti zvijezda kuhinje kada ovo jelo pripremite svojim ukućanima ili gostima 🙂 Ja se jednostavno ne mogu zasititi i uživam često u ovakvom doručku ili večeri. Ukusno, hrskavo, zasitno, zdravo i svaki put drugačije jer mijenjam začine kako sam raspoložena. Mladi luk odlično paše uz ovu kombinaciju kao i rikola, meni omiljena salata. Rajčica će dati poseban „štih“ pa pokušajte sami napraviti najbolju kombinaciju za sebe. Tost svakako pokušajte pronaći domaći, ja naručujem preko FB stranice „Zdravi domaći kruh iz krušne peći“, u životu nisam probala bolji i što je najbolje, dostavljaju na kućnu adresu 🙂
Šampinjone očistite i narežite na deblje šnite.
U tavi zagrijte ulje pa dodajte šampinjone i pecite ih dok ne dobiju smeđu boju, zatim dodajte sol i papar po ukusu, promiješajte i ostavite sa strane.
Upalite toster i tostirajte tost.
Za to vrijeme očistite avokado, zgnječite vilicom, dodajte sol i papar po ukusu i limun pa promiješajte.
Na hrskavi tost namažite avokado i zatim posložite pečene šampinjone.
Dodajte svježe povrće po želji – rajčicu, rikolu, mladi luk.
Dok pečete šampinjone, možete dodati aceto balsamico u kom slučaju pecite dok tekućina ne ispari. Također, možete dodati svježi ili suhi peršin te češnjak. Umjesto šampinjona možete koristiti bilo koje druge gljive koje volite.