Varivo s piletinom i jabukama

( 0 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 20 mVrijeme kuhanja
  • 40 mGotovo za
Ispiši recept

Nema do variva i točka! Vjerujem da među vama ima ovakvih kao ja koji su odrasli na jelima „na žlicu“ pa zimi uživaju svakodnevno u toplim obrocima. Mogu ja pečeno, pohano, salate, na naglo, iz pećnice, doslovno svakako. Ali kad zahladi, variva su must have, griju dušu i tijelo 🙂 Inače, kuhano meso mi je najdraže pa baš uživam u okusu, posebno kada je ovako odlično kao Međimursko pile i još antibiotic free. Pazimo što jedemo i odakle dolaze namirnice, posebno radi djece koja su bombardirana sa svim strana šećerom, soli i konzervansom. Barem kod kuće možemo utjecati na njihovo zdravlje i usaditi im dobre navike, zato uvijek i onda piletina iz slobodnog uzgoja, bez antibiotika jer zdravlje je najvažnije.

Ako se pitate od kuda jabuka u varivu, to je posebna priča. Većina mojih kombinacija nastala je slučajno što znači da sam uvijek za klasiku, ali volim se igrati. I tako sam jedan dan skuhana varivo, a Paula je za stolom jela jabuku i varivo gledala u nedoumici. Rekla sam da me ne zanima što jede jabuku, varivo je na stolu pa neka jede oboje na što me blijedo pogledala, a meni je sinula ideja da bih starom dobrom varivu mogla podariti novu svježinu. Ubacila sam narezanu jabuku i ostalo je povijest 🙂 Na vama je da isprobate i javite dojmove!

Recept je napravljen u suradnji s Perutnina Ptuj-Pipo d.o.o. Čakovec  

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Luk i češnjak očistite, luk narežite na kockice, a češnjak na listiće.

  • Drugi korak

    Peršin nasjeckajte na sitno, krumpir ogulite i narežite na kockice.

  • Treći korak

    Mrkvu ogulite i narežite na kolutove, a gljive očistite i narežite na malo deblje listiće da ih osjetite pod zubima.

  • Četvrti korak

    Pileće zabatke posolite i ispecite u tavi na maslinovom ulju sa svih strana (2 minute sa svake strane) pa ostavite sa strane.

  • Peti korak

    Ulje od luka prebacite u zdjelu za varivo, dodajte luk i dinstajte 5 minuta. Zatim dodajte češnjak pa sve još dinstajte na srednje jakog vatri 20-30 minuta, dok luk potpuno ne omekša.

  • Šesti korak

    Zatim dodajte pečene batke i mrkvu, zalijte vodom, dodajte malo soli i papra, lagano promiješajte i kuhajte na srednje jakoj vatri dok krumpir i mrkva ne omekšaju.

  • Sedmi korak

    Sada dodajte narezane gljive, provjerite da li je potrebno još soli ili papra te kuhajte još 5 minuta.

  • Osmi korak

    Za to vrijeme jabuke narežite na kockice.

  • Deveti korak

    Varivo poslužite u tanjur, dodajte malo svježe jabuke i sve pospite peršinom.

Savjet

  • Ovaj gulaš, umjesto s krumpirom, možete napraviti s lećom ili slanutkom koji će se odlično uklopiti te ćete ga moći jesti i drugi dan. Važno je da jabuku ne kuhate u varivu nego dodate kod posluživanja. Taman će se uklopiti okusom dok se gulaš ohladi i bude taman za jelo.

Call to action banner image
x

Lost Password