Kada sam fotku ovih košarica objavila na društvenim mrežama kao najavu za novi desert, nastala je prava pomama za receptom. Toliko lajkova, komentara i upita nisam dobila već dugo pa sam morala obećati da će recept biti natipkan uskoro. I evo ga, prošlo je samo 2 dana od objave, a recept je dostupan i sad čekam reakcije. Inače, taj dan sam radila još jedno jelo koje smo fotkali za klijenta pa sam sljedeća dva dana bila toliko umorna, nije mi se ni kuhalo 🙂 Ono što mi olakšava cijeli posao jest dostava potrebnih namirnica na kućnu adresu. Kako najviše kupujem u Tvornici zdrave hrane, njihov web shop i dostava štede moje vrijeme pa se mogu posvetiti kuhanju i fotkanju. Vjerujem da i vi koristite ove benefite, pogotovo u današnje vrijeme kada svaki odlazak u dućan predstavlja jednodnevni izlet uz stroge mjere zaštite. Ovako radije čekanje i nervozu zamijenim šetnjom 🙂
Želim vam što ugodniju karantenu uz ovaj neodoljivi desert! Čuvajte se!
Namirnice ćete pronaći u Tvornici zdrave hrane na ovom linku
Maslac izvadite iz hladnjaka da se otopi na sobnoj temperaturi.
Bademe ili neke druge orašaste plodove sameljite u blenderu.
Zobenim pahuljicama dodajte mljevene orašaste plodove i otopljeni maslac pa sve dobro promiješajte rukama.
Smjesu utisnite u kalup za mafine tako da dobijete dno i rub visine kalupa. Stavite u hladnjak dok pripremate puding.
Jagode operite, očistite pa u blenderu sameljite. Dodajte im chia sjemenke i vodu, promiješajte i ostavite sa strane dok ne nabubre.
Košarice izvadite iz hladnjaka i svaku pažljivo izvadite iz kalupa pa ih napunite gotovim pudingom (treba biti jako gust), ukrasite šlagom i vratite na hlađenje.
Poslužite kada se dobro ohladi, a po želji možete prije posluživanja na svaku košaricu dodati kuglicu sladoleda i omiljenog voća.
Umjesto svježeg voća možete koristiti i zamrznuto. Stavite ga u blender s 1 dcl vode i usitnite. Zimi su košarice odlične ako ih napunite jabukama i orasima pečenim na ghee maslacu pa začinjenim cimetom. Kada smjesu za košarice utiskujete u kalup za mafine, svako malo namočite ruke, tako će vam biti lakše jer je smjesa jako ljepljiva.