Kelj sam zadnji put jela jako davno i to uz legendarne faširance jer tada je to bio hit ručak. Činjenica je da su mi se čušpajzi opako zamjerili, bili su svaki dan na stolu i jela na žlicu su bila must have.
Sada je kelj dobio novo ruho i opako je ukusan kada se ispeče s mesom koje pusti svoju aromu i sokove. Grčki se jogurt odlično sljubljuje sa svime, posebno sa zapečenim sirom na vrhu. Rajčica ili lisnata salata koju možete staviti na vrh dati će svježinu.
Vjerujem da će se ovo jelo, neovisno izabrali kelj ili kupus, svidjeti svima. Jednostavno je za pripremu, ukusno, lijepo za vidjeti zbog čega je dostojno i najzahtjevnijih gostiju koje možete iznenaditi ovom neobičnom kombinacijom.
Upalite pećnicu na 180°C i pripremite lim za pečenje pizze koji obložite papirom za pečenje.
Kelj ili kupus narežite na kolutove debljine prsta, ja sam od jedne glavice dobila 5 okruglih šnita.
Kolutove stavite na lim za pečenje, premažite maslinovim uljem i posolite.
Meso začinite po želji i dodajte malo vode, dovoljno je 2-3 jušne žlice pa sve zajedno dobro promiješajte.
Meso nanesite na šnite u tankom sloju, ja sam potrošila svo meso na 5 šnita.
Preko mesa nanesite jogurt kojem možete dodati ribanog sira i malo začina po želji.
Sada na svaku šnitu dodajte po 2 komada mozzarelle.
Posipajte suhim origanom ili peršinom i pecite 20-25 minuta.
Malo ohladite, po vrhu dodajte svježu rajčicu i poslužite.
Umjesto mljevenog mesa možete koristiti tanko rezani pileći ili pureći file, a oni koji ne jedu meso mogu koristiti veganske varijante jogurta i sira.