Zapečeno povrće s kruhom i sirom

( 5 od 5 )
Loading...
  • 10 mVrijeme pripreme
  • 25 mVrijeme kuhanja
  • 35 mGotovo za
Ispiši recept

Jednostavno, brzo, a neodoljivog okusa i mirisa! Zar to nije najbolji recept ikada?!? Ovo nam treba biti misao vodilja općenito za život, a posebno u kuhinji. Baš razmišljam kako ja zapravo svaki dan jedem razne predivnoće, a u kuhinji provodim minimalno vremena. To je poanta, posebno ako volite povrće koje je brzo gotovo, uvijek dostupno, divno miriše i paše u svim kombinacijama. A ljeto tek dolazi i kad’ se sjetim svih onih mirisa koji slijede, od tikvica, preko paprike do domaćih rajčica, rastu mi zazubice. Ja vam ovako do jeseni, odnosno, sve dok organizam ne zatraži nešto drugo. I na moru i u gradu, u pećnici ili na roštilju, samo da je povrća! Uživajte u ovoj deliciji, a sigurna sam da će vas najviše očarati okus pečenog češnjaka od kojeg možete napraviti i namaz! Ljeto, mi smo spremni za tebe!

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 200°C i pripremite veći lim za pečenje.

  • Drugi korak

    Luk, ljutiku, poriluk, mladi luk i šparoge ili što god koristite od povrća (osim češnjaka) očistite ili operite i narežite na veće komade.

  • Treći korak

    Češnjak samo prerežite na pola i ostavite u ljusci, tako će se peći.

  • Četvrti korak

    Rajčice samo operite i zajedno s peteljkama prve stavite na lim za pečenje.

  • Peti korak

    Između rajčica složite svo ostalo povrće, malo posolite, prelijte maslinovim uljem i stavite peći 15 minuta s tim da odmah povećate temperaturu pećnice na 250°C.

  • Šesti korak

    Povrće pečete 15 minuta na 250°C. Za to vrijeme pripremite kruh i sir.

  • Sedmi korak

    Kruh narežite na tanke šnite, a sir na manje komade pa nakon 15 minuta sir ubacite među povrće, a kruh stavite na vrh i sve zajedno zapecite još 10 minuta na istoj temperaturi.

  • Osmi korak

    Poslužite toplo tako da na hrskavi kruh namažete otopljeni sir i posložite povrće. Češnjak samo lagano rukom istisnite iz ljuske.

Savjet

  • U ovom receptu od povrća možete koristiti što god volite i imate u hladnjaku. Samo pripazite na razliku između tvrdog i mekog povrća koje morate različito peći. Primjerice, mrkvu narežite na što manje komade ili na veće, ali stavite peći prvu i ostalo povrće dodajte tek nakon 15 minuta. U ljetnim mjesecima ovom receptu obavezno dodajte domaću papriku.

Call to action banner image
x

Lost Password