ZDRAVA JOGURT PITA S BOROVNICAMA

( 0 od 5 )
Loading...
ZDRAVA JOGURT PITA S BOROVNICAMA
  • 15 mVrijeme pripreme
  • 40 mVrijeme kuhanja
  • 55 mGotovo za
Ispiši recept

Stara, dobra pita od jogurta dobila je svoju zdraviju verziju i ponosno javljam da je kod nas doma odlično prihvaćena. Ovo znači da će i kod vas, vjerujte mi!

U djetinjstvu je pita od jogurta bila jedan od meni najdražih kolača i sve dok je nisam prvi put ispekla sama, bila sam uvjerena da je nadjev od sira. Nikako mi nije bilo jasno kako se jogurt i vrhnje mogu tako stisnuti iz tekućeg stanja.

I gle čuda, stvarno se stisnu i zajedno s limunom stvorena divnu, osvježavajuću, kremastu strukturu od koje rastu zazubice. To sam htjela dobiti i u zdravijoj verziji, ali sa hrskavijom koricom pa da se sve lijepo otopi u ustima uz osjećaj da jedete crumble s voćem. Borovnice su bile moj prvi izbor, vjerujem da je odlično i sa bilo kojih drugim voćem, a sljedeće ću probati sa nektarinama pa javim dojmove (sve ćete vidjeti na faceu).

I za kraj savjet za sve one koji ne znaju kako će im se svidjeti okus i kombinacija. Napravite pitu od pola smjese pa ako vam se svidi, ponovite i uživajte!

Sastojci

  • Za tijesto:
  • Za nadjev:
  • I još:
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Upalite pećnicu na 170°C i pripremite lim za pečenje dimenzija 30x20 cm koji obložite papirom za pečenje.

  • Drugi korak

    U zdjelu stavite sastojke za tijesto. Ako koristite maslac iz hladnjaka, naribajte ga. Sve promiješajte rukama da dobijete povezanu, ali mrvičastu smjesu.

  • Treći korak

    U drugu zdjelu stavite jogurt, dodajte med i gustin pa promiješajte mikserom.

  • Četvrti korak

    Cca 2/3 smjese stavite na dno kalupa i lagano utisnite prstima da dobijete ravnu površinu po kojoj rasporedite nadjev od jogurta, a zatim borovnice.

  • Peti korak

    U ostatak smjese od zobenih dodajte listiće badema ili sjeckane bademe, promiješajte pa rasporedite po borovnicama da pokrije cijeli nadjev.

  • Šesti korak

    Ako vam smjese za pokriti nadjev bude premalo, dodajte još malo zobenih i mrvicu maslaca ili kokosovog ulja.

  • Sedmi korak

    Pecite 40 minuta, ohladite i poslužite.

Savjet

  • Borovnice možete koristiti svježe ili zamrznute kao i bilo koje drugo voće po želji.

Call to action banner image
x

Lost Password