Pravi ljubitelji bureka reći će da isti može biti samo od razvučenog tijesta, s mesom ili sirom. I ja se slažem, burek je burek, znamo kako izgleda i kakvog je okusa pa na prvu nisam bila sigurna kako bih nazvala ovu varijantu bez tijesta.
Da se razumijemo, nije ni slično pravom bureku i nemojte očekivati okus koji će vas asocirati ili podsjetiti na pravi burek, ali za sve koji paze što jedu ovo je itekako dostatna utjeha.
Kada sam razmišljala kako napraviti neku zdraviju varijantu i na internetu našla prijedlog s cornflakesom, toliko sam bila skeptična da sam bila spremna na nikakav okus i trebalo je skupiti hrabrosti objaviti recept pod nazivom „burek“. Prvo je trebalo pronaći nezaslađeni cornflakes, zatim se odvažiti i ispeći, ali smazala sam ga u istom danu. Ova je količina dostatna za jednu osobu, tako da poduplajte smjesu ako vas je dvoje ili ako želite imati burek i za drugi dan.
Zaključak je da sam zadovoljna i da ovo jelo mogu jesti za doručak ili međuobrok većinu vremena jer vježbam i itekako pazim što jedem. Oslobodite se predrasuda, probajte i učinite dobro svom tijelu, biti će vam zahvalno. A uvijek ostaje opcija pravog bureka povremeno kada ćete omastiti brk J
Upalite pećnicu na 200°C i pripremite mali lim za pečenje ili vatrostalnu zdjelu.
U zdjelu stavite posni sir, jaje, bjelanjak, sol i jogurt pa dobro promiješajte.
Na kraju dodajte cornflakes koji lagano umiješajte pa sve zajedno stavite peći u pećnicu cca 25 minuta, dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Narežite i poslužite uz svježe povrće ili šalicu jogurta.
U smjesu možete dodati malo papra i ljute paprike, čak i svježe povrće ukoliko želite malo bogatiju varijantu.