Opet ja sa zobenim pahuljicama! Ne mogu protiv sebe i toliko ih volim da su svakodnevno na mom stolu, u raznim oblicima i kombinacijama. Jeftine su, brzo gotove, zdrave i ukusne. Pametnom dosta! Odmah ću vam reći da poduplate sastojke jer su keksići toliko ukusni, 15 komada (mali su) će vam biti premalo. Ono što je dobro, možete napraviti više i staviti u staklenku jer mogu stajati 3 dana. Toliko sam ih uspjela sačuvati, možda mogu i dulje, ne znam. Javim kad saznam 🙂
Ubacite ih u torbu, u svaki džep, ponesite na posao, počastite kolege, razveselite djecu jer je šteta nešto ovako ukusno i zdravo zadržati samo za sebe!
Upalite pećnicu na 200°C. U lim za pečenje stavite papir za pečenje.
Banane zdrobite vilicom, ubacite u zdjelu i dodajte zobene pahuljice. Ako su banane jako velike, dodajte još malo zobenih pahuljica. Smjesa ne smije biti previše rijetka i ljepljiva.
Kada dobijete dobar omjer banane i zobenih, dodajte ostale dodatke po želji. Dovoljna je žlica svakog dodatka.
Sve dobro promiješajte, a zatim rukama oblikujte okrugle keksiće i slažite na papir za pečenje.
Pecite 20 minuta i poslužite. Kekse možete pospremiti u staklenku, mogu stajati 3 dana.
Ovi su keksići zapravo od samo 2 sastojka, ali ja svaki put dodam još nešto i svaki put drugačije pa dobijem različite okuse. Tako možete i vi, a i ne morate. Odlični su napravljeni samo od banane i zobenih pahuljica.