Juha od leće

RECEPTI ZBOG KOJIH BISTE KONAČNO MOGLI POČETI SA ZDRAVIJOM PREHRANOM!

Smiješi nam se polovica siječnja, mjeseca u kojem svi razmišljamo o novim, zdravijim navikama, promjenama, ciljevima i postignućima.

Najteži ciljevi su kažu promjena prehrane, smanjenje kilograma i vježbanje zbog discipline koju zahtijevaju. Kod discipline vam ne mogu puno pomoći, ali kod ideja mogu tako da spremite ove recepte, krenite u kupovinu namirnica i prionite na posao. Nitko to neće učiniti umjesto vas.

Dan po dan, krenite polako, razmišljate o prehrani jer znate onu staru „ono smo što jedemo“ i vrlo ćete brzo vidjeti rezultate. Osjećat ćete se bolje, imati više energije, bolje spavati i jednom kada osjetite blagodati zdravijih namirnica, ništa vas neće zaustaviti.

Ako koji put pokleknete, ne odustajte, nastavite dalje i s vremenom ćete steći nove navike koje će vam, osim zdravstvenog stanja, promijeniti život.

Podijelite s prijateljima, lakše je kada se međusobno motivirate i dijelite zanimljive, ukusne i jednostavne recepte.

  1. Zapečeni sendvič od kelja i puretine

Ovo jednostavno jelo oduševit će mnoge, posebno ukoliko imate malo vremena i niste baš raspoloženi za višesatno kuhanje. Predlažem da, kada koristite mljeveno meso za primjerice bolonjez ili sarmu, dio ostavite sa strane. Marinirajte i ostavite u hladnjaku kako biste bili spremni za obrok „na brzinu“. Osim zelja, koristiti možete kelj ili karfiol koje također narežite na „šnicle“.

Zapečeni sendvič od kelja i puretine

2. Dahl – indijsko jelo od leće

Leća je prava riznica vitamina i minerala, a Dahl – indijsko jelo od leće nahranit će vas, okrijepiti i dobro zasititi. Ja sam totalno zaljubljena u ovu kombinaciju kokosovog mlijeka i indijskih začina koji zajedno daju neodoljivu aromu zbog koje je ovo jelo postalo jedno od omiljenih.

Dahl – indijsko jelo od leće

3. Osvježavajuća zobena kaša

Ova zobena kaša razbit će sve vaše predrasude o kašama i sigurna sam da ćete je uvesti kao redoviti doručak ili desert. Meni osobno kaša ne odgovara ukoliko je zob samo namočena, mora biti kuhana i aromatična kao što je u ovom receptu. Kikiriki maslac i aroma vanilije učinit će čudo, a prava tajna ove ukusne kaše leži u omjeru mlijeka i zobi koji mora biti 4:1. Dakle, 4 puta više tekućine od količine zobenih pahuljica kako biste dobili divnu kremastu teksturu.

Osvježavajuća zobena kaša

4. Juha od leće

Juha od crvene leće must have je u zimskim danima, posebno u siječnju kada tijelo treba odmor od blagdanske hrane. Osim crvene, možete koristiti zelenu ili crnu leću.

Juha od leće

5. Punjeni pileći file s kupusom i čipsom od batata

Pileći file obično spada u dosadna jela i stalno me pitate kako ga učiniti ukusnijim i pripremiti na drugačiji način. Ovo je recept  koji će vas raspametiti pa isprobajte što prije.

Punjeni pileći file s kupusom i čipsom od batata

6. Gulaš s piletinom, batatom i kikirikijem

Ovo nije običan već THE GULAŠ koji ćete zavoljeti na prvu. Svidjet će se i djeci koju slobodno uključite u pripremu, dobro ćete se zabaviti i na kraju svi zajedno jesti.

Gulaš s piletinom, batatom i kikirikijem

7 Avokado punjen piletinom i povrćem

Svi vi koji ne znate što biste s avokadom, ovo je recept za vas. Osim piletine, koristiti možete puretinu, tunu ili losos. Što god odabrali nećete pogriješiti samo imajte na umu da ovo jelo ne može stajati te neće biti ovako ukusno drugi dan.

Avokado punjen piletinom i povrćem
    Call to action banner image
    x

    Lost Password