Reprogramiranje – Dubrovnik, 2020.

 

Treću godinu zaredom, svibanj je rezerviran za čisti užitak. Ukupno 8 žena koje su odlučile sebi reći DA, planira i veseli se ovom događaju cijelu godinu jer znaju što ih čeka. Program za posebne, za one koje su odlučile preuzeti stvar u svoje ruke, staviti sebe na važno mjesto, pri tom ne odbacujući bližnje. Program za dame koje su odlučile reći NE izgovorima, pogledati strahu u oči i proživjeti 5 dana sa sličnim ženama koje ovim izborom čine nešto za sebe.

Dubrovnik nije slučajno odabran za reprogramiranje. Villa Stone nalazi se u Mlinima, nedaleko od Dubrovnika sa prekrasnim pogledom na more, luksuznim smještajem i grijanim bazenom, baš idealno za žene koje su posebne. Ono što najviše veseli kod Ville jest privatnost, mir i tišina koji su itekako bitni za dobar odmor, rad na sebi i uživanje. Jednom riječju, hedonizam.

No, ima nešto vrijednije od luksuznog smještaja, a to je domaćica Helena Fjorović, majstorica sretnog življenja, koja je kreatorica ovog projekta. Zadovoljna žena koja želi i ostalim ženama pomoći i pokazati kako da ostanu ili postanu zadovoljne.  Vlasnica Linea Snella ZAPAD u Zagrebu, centru za oblikovanje ženskog tijela, sretna i ispunjena, voli život i živi punim plućima. Vodi radionice o raznim tehnikama, o prehrani, napadajima gladi, vježbanju i ljubavi prema sebi na način koji je blizak ženama iz jednostavnog kuta. Omiljena među ženama itekako ima glavnu ulogu u reprogramiranju jer velikodušno prenosi svoja iskustva i stečeno znanje, okuplja žene, ulaže u njih baš kao što ulaže i u sebe. Helena je pravi svjedok da se može uspjeti, biti zadovoljan i voljen, voljeti i biti uspješan, a iz prve ruke zna što je sve potrebno za takav život.

Reprogramiranje se održava od 2018. godine i ovu, treću godinu zaredom, imala sam čast na Helenin poziv biti dio posebnih žena. Sve što ću napisati u ovom tekstu i dojmovi koje ću prenijeti, ništa su naspram osobnog iskustva reprogramiranja koje jednostavno trebate sebi priuštiti.

Čak i introvert poput mene mora priznati da sva uvjerenja padaju u vodu kada se na takvom mjestu okružite posebnim ženama, dobijete nevjerojatnu količinu pozitivne energije, nesebične podrške, fenomenalan provod i svakodnevne injekcije smijeha, a kući odete reprogramirani s novo stečenim prijateljicama. Usudila bih se reći da baš na tom mjestu doživite životnu promjenu!

Moje zaduženje je, osim učenja, rada na sebi i uživanja, bila briga o obrocima, jer već pretpostavljate da je važan dio reprogramiranja zdrava i uravnotežena prehrana. Svi dobro znamo da treba jesti zdravo i raznovrsno, ali u praksi je to često zanemareno. Stoga sam imala priliku pokazati kako pripremati zdravije obroke, organizirati se u kuhinji, pojednostaviti pripremu obroku, biti sit i zadovoljan te trajno usvojiti zdravije navike.

Uživanje u hrani i piću omogućili su nam dragi partneri:

Perutnina Ptuj koja se pobrinula za obroke pune proteina s niskim sadržajem masti i kolesterola

Sana Delikatese d.o.o. čije smo savršene hummus namaze jeli za doručak i međuobrok, a nakon napornog dana zasladili se fenomenalni čipsevima od jabuke u raznim kombinacijama

Kupilek kupinovo vino koji nas je darivao ljekovitim kupinovim vinom, sokom od kupina i najfinijim džemom na svijetu.

Seoski turizam Rakić iz Križevaca koji u ponudi ima savršene piknike u prirodi, noćenja s fenomenalnom hranom, a nas je počastio odličnim sirevima koji lagano stvaraju ovisnost

OPG Sirovec  koji rade najbolje bučino ulje u Hrvatskoj i šire, a od kojeg sam napravila najbolji sladoled na svijetu – od vanilije, pečenih bučinih koštica i bučinog ulja, a sve u košarici od hrskavog tijesta 🙂

Lively Roasters Co. Sa specijalitetnom kavom koja je više od kave, a uz koju smo uživali svim čulima te naučili da je kava voće!

OPG Pustički Zagrebačka jagoda Jagodica-Purgerica  u čijim smo jagodama uživali nekoliko dana. Deserti, kokteli ili jednostavno same, svježe jagode bile su odličan doručak ili međuobrok, a počastili smo i naše kornjače koje su kao i mi oduševljene okusom 🙂

Tvornica zdrave hrane, trgovina sa preko 3000 zdravih i organskih proizvoda po najpristupačnijim cijenama u Hrvatskoj i najvećim izborom namirnica

Sve za zube d.o.o. – Ova mlada i brzorastuća tvrtka osnovana je 2014. godine sa namjerom da ponudi tržištu sve proizvode i alate za kvalitetnu higijenu usne šupljine. Oduševljeni smo proizvodima za oralnu higijenu švedskog branda TePe i njihovim interdentalnim četkicama, svakodnevnim četkicama, specijalnim četkicama i priborom te SPLAT inovativnim proizvodima za njegu usne šupljine – paste, konci, vodice. Nakon korištenja ovih proizvoda za zube više ništa nije isto.

 

Jamnica plus d.o.o. iz čijeg nam je vrta prirode došlo osvježavajuće iskustvo za sva osjetila. Upoznali smo Jamnicu Botanicu u najboljem svjetlu, a neočekivana kombinacija naranče i pelina te aromatičan spoj limuna i mente gasili su žeđ baš kako treba, uz uživanje!

Uživali smo svakodnevno u 5 obroka, 3 glavna i 2 međuobroka, sve po dogovoru i opušteno. I svi smo sudjelovali u pripremi uz smijeh i razgovor, suze i ples.

Jer u programu su žene poput svih nas, koje imaju kredite, nesavršene brakove ili veze, malu djecu ili unuke, izazove na poslu… To su žene koje su se osnažile da daju otkaz na primjer, da pokrenu vlastite projekte, napuste nefunkcionalan brak, da skupe sebe sa dna i izgrade nove i jače verzije sebe. To su divne žene, baš kao i vi koje ovo čitate.

Uspjele su one koje su napravile plan i akciju. Ništa se neće dogoditi ako čekate da imate više novaca, više vremena, više iskustva, znanja, više ovog ili onog ili manje briga, manje problema, manje ovog ili onog.

Život se događa sad! Odluka se donosi unutar 5 sekundi. Jeste li znali da žene imaju jako izraženu intuiciju koja nikad ne griješi. Ako još uvijek ovo čitate, znači da Vas je zainteresiralo. Ako Vam srce još lagano treperi, onda znate da je to to. Ne postoji dobra ili loša odluka. Donesite odluku i učinite sve da ona bude najbolja odluka ikada.

Učinite nešto za sebe i reprogramirajte se zajedno s nama sljedeće godine, družit ćemo se opet u svibnju na bajkovitom mjestu, raditi na sebi, zabavljati se, mijenjati, učiti, stjecati nova poznanstva i prijateljstva, donijeti velike odluke i vratiti se nove i osnažene 🙂 Sve detalje možete pogledati na https://reprogramiranje.com.hr/. Čekamo vas!

Evo što su rekle neke od polaznica:

Ivana Posavec

Reprogramiranje 2020 je za mene još posebnije iskustvo od 2018 godine kad sam prvi puta stupila u Villu Stone.

Nova grupa žena, nova poznanstva,  hmmm, pitala sam se kako li će to ovaj puta ispasti? Dolazi „neka“ Marina koja će nam kuhati obroke?

Nisam imala posebnih očekivanja, no znala sam da ću nakon tog divnog odmora u Dubrovniku slijediti neka pozitivna promjena.

Kako sam znala? Pa tako što je to neizostavno. Cijeli koncept Reprogramiranja je Helena odlično postavila i provela u djelo.

U predivnoj Villi Stone, opuštajućem ambijentu, uz tjelovježbu, edukaciju, znam da je svaka od nas uzela najbolje, spoznala neke nove dijelove sebe i postavila ciljeve za dalje.

Svaka od nas je toliko drugačija, u različitim životnim fazama, ali uz veliku motivaciju, podršku jedna drugoj ovo druženje se na kraju pretvorilo u lijepo prijateljstvo.

No ono što je bilo najveće i najugodnije iznenađenje je Marina Obradović (Priča jedne kuhače) koja nam je pripremala svaki dan prefine i zdrave obroke.

Ono što je posebno kad Marine je njena divna osobnost, strast prema kuhanju odnosno svom poslu, znanje o namirnicama i receptima koje rado podijeli sa ostalima.  

U Dubrovniku me naučila nekoliko novih jednostavnih i ukusnih rješenja za zdravi doručak i ručak.

Naučila sam ponešto o nabavci namirnica, pripremi hrane i serviranja.

Bez obzira na svo moje dosadašnje znanje o kuhanju, svakako ću otići u Marininu Školu kuhanja na koju ću povesti i svoju djecu.

Smatram da je za djecu važno da znaju što je u biti „to zdravo“ o kojem svi pričaju, a i ja sa starim znanjima uvedem neke pozitivne promjene u svakodnevni boravak u kuhinji.

Izuzetno mi je drago što sam mogla biti dio ove ekipe- Reprogramiranje 2020, hvala Heleni na pozivu uz napomenu da ću se rado odazvati i iduće godine :-).

Hvala, hvala, hvala, 

 

Monika Orešković

Na reprogramiranju u Dubrovniku sam ove godine bila drugi put i imam već rezerviran termin za iduću godinu. To je već moja obavezna rutina za rehabilitaciju tijela, duha i uma. Mjesto na kojem se možeš s lakoćom isključiti i napuniti nevjerojatnom energijom. Uspjesi koje ostvarujemo nakon reprogramiranja su izuzetni! A hrana koju nam je pripremala Marina – spektakl okusa i boja. S nevjerojatnom lakoćom spaja nespojivo i stvara čuda.

 

Lana Špiranec

Ne znam zapravo od kuda krenuti, a da to ne budu litanije…toliko sam sretna da sam otišla na reprogramiranje i iz mene koja sam control freak izvuklo je neke emocije i stavove koji su bili godinama potisnuti. Upoznala sam 7 divnih žena, koja je svaka drugačija, a tako smo se slagale kao da se godinama družimo. Cijeli koncept od predavanja, vježbanja, prehrane, ugodnog druženja i najviše beskrajne ženske podrške je nešto što me protreslo i više ne razmišljam isto kao prije. Kad ti svemir pošalje Helenu, Villu Stone i baš kombinaciju tih 7 žena u trenutku kad si na raskrižju života u puno stvari i vratiš se sretna, preporođena i vidiš rješenje za sve, onda to znači da sam odlaskom u Dubrovnik napravila najbolju odluku života. Te žene, kraljice, danas su mi prijateljice, anđeli, podrška, sreća, toliko pozitivne i dobre da su moj pokretač i snaga u svemu što radim!

    Call to action banner image
    x

    Lost Password