Kratka povijest pizze Preteča današnje pizze, okrugla, plosnata lepinja, blagovala se u prastara vremena na području Babilona, Egipta i ostalih drevnih…
Jesen smo dočekali kak’ se šika! Ukusno, mirisno i u bojama! Naizgled skromno, a zapravo raskošno jer ovo varivo je čudo…
Oduvijek me oduševljavao svijet zobenih pahuljica koje su toliko jednostavne i podatne za razne kombinacije. Stalno sam ih pripremala u slatkom…
Dvije meni najdraže namirnice u istom jelu koje, osim savršenog okusa, daju neodoljivu boju. Ajme što volim zeleno! A ovo jelo…
Miris i okus bućnice kod mene izazivaju neopisive osjećaje i sjećanja, a hrskavost domaćih kora je najljepši zvuk na svijetu. Djetinjstvo…
Ovo ukusno i pitko pivo zaigranih hmeljeva odlično se sljubilo s patlidžanima zbog čega je jelo ispalo odlično, iznad svih mojih…
Bacila sam se u potragu za jelima i receptima bez pšenice. Po bespućima interneta sve se vrti oko glutena i čim…
Šta da vam kažem, razmazila sam muža i to dobrano! Prvo sam na navukla na pirov kruh sa grčkim jogurtom, suhim…
Draga gospodo, predstavljam vam lepinje „par excellence“ napravljene od mekog, hrskavog pivskog tijesta s mesnim, kremastim punjenjem. E da, golicaju maštu…
Ovo jelo zovem „jelo s karakterom“ upravo zbog spoja vrhunskog mesa i vrhunskog vina. Za karakter je definitivno zaslužan Plavac mali…