Desert od mascarponea i piva

( 0 od 5 )
Loading...
  • 4 osobeBroj osoba
  • 20 mVrijeme pripreme
  • 60 mVrijeme kuhanja
  • 1:20 hGotovo za
Ispiši recept

Proizvodnja piva započela je kao kućanski posao kojeg su obavljale žene, pa je tako od samih početaka pivo pronašlo svoje mjesto u kuhinji i gastronomiji. Doista zasluženo jer dobro odabrano pivo daje posebnu aromu jelu te se odlično slaže i sa slanim i sa slatkim jelima. Dugo sam živjela u zabludi i s hranom kombinirala samo vina. Iako to činim i dalje, pivo je pronašlo posebno mjesto u mojim receptima i neodoljivim kombinacijama, a svaki dan iznova otkrivam nove okuse. Dva su osnovna pravila za pripremu deserata s pivom – čokoladni deserti vole tamno pivo, a voćni i lagani deserti lagana, svjetlo pivo. U kulinarstvu pak volim reći da se o ukusima ne raspravlja stoga se opustite i uživajte u najdražim kombinacijama!

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA

  • Prvi korak

    Odvojite bjelanjke od žumanjaka, a kekse usitnite. Ne moraju biti mljeveni, neka ostane i krupnijih komada.

  • Drugi korak

    Žumanjke pjenasto izmiksajte s pola količine šećera. Dodajte mascarpone, pola količine usitnjenih keksa i pivo pa promiješajte kuhačom dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Ovako pripremljenu smjesu stavite u hladnjak.

  • Treći korak

    Za to vrijeme bjelanjke malo posolite pa istucite u čvrsti snijeg. Zatim postepeno umiješajte preostali šećer i dobivenu smjesu lagano pomiješajte sa smjesom od žumanjaka, keksa i piva.

  • Četvrti korak

    Vratite u hladnjak i dok se smjesa hladi istucite vrhnje za šlag.

  • Peti korak

    Na dno čaša ili zdjelica za posluživanje raspodijelite preostale usitnjene kekse, na njih rasporedite pripremljenu kremu s pivom i na vrh stavite tučeno vrhnje za šlag. Ohladite jedan do dva sata prije posluživanja.

Savjet

  • Ukoliko osjetite previše piva za svoj ukus, slobodno smanjite količinu. Isto učinite i sa šećerom. Ovaj desert u potpunosti možete prilagoditi svom ukusu i količine sastojaka odrediti sami. Bitno je samo da je desert dobro ohlađen.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password