Keksi s orasima i zobenim pahuljicama

( 4 od 5 )
Loading...
  • 15 mVrijeme pripreme
  • 15 mVrijeme kuhanja
  • 30 mGotovo za
Ispiši recept

Recept za ove preukusne keksiće vidjela sam kod IG frendice Domaćica. Prvi sam ih put radila za Uskrs i totalno su me oduševili mirisom i okusom kao i sve ostale koji su ih probali. Ukoliko ne stavite začine, keksi će mirisati po orasima, ali začinima ćete oplemeniti miris i napraviti pravu blagdansku atmosferu kod kuće. U pripremi mogu sudjelovati i oni najmlađi jer je priprema vrlo jednostavna :-)Svakako predlažem da napravite duplu smjesu, pogotovo ako vas je u kući četvero ili više, smazat ćete ih za čas. Ohlađene kekse spremite u staklenu zdjelu s poklopcem i pokušajte ne pojesti sve odmah prvi dan 🙂

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Usitnite orahe i zobene pahuljice, možete potpuno usitniti ili na krupnije komade.

  • Drugi korak

    U tavi stavite topiti maslac, dodajte orahe i zobene pahuljice pa pržite dok ne dobijete fini miris pomalo poprženih oraha. Zatim dodajte 2 žlice šećera, još malo pržite te maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi.

  • Treći korak

    Pećnicu upalite na 180C i pripremite veliki lim za pečenje na koji stavite papir za pečenje.

  • Četvrti korak

    Pjenasto izmutite jaje, postepeno mu dodavajte šećer, vanilin šećer i prstohvat soli.

  • Peti korak

    Zatim dodajte brašno, prašak za pecivo te začine po želji.

  • Šesti korak

    Na kraju umiješajte smjesu oraha i zobenih pahuljica.

  • Sedmi korak

    Zamijesite rukama dok ne dobijete homogenu smjesu.

  • Osmi korak

    Rukama oblikujte kuglice željene veličine koje dlanovima malo spljoštite i stavljajte na papir za pečenje.

  • Deveti korak

    Pecite ih 12 minuta, ohladite i poslužite.

Savjet

  • Zobene pahuljice možete kupiti sitnije tako da ne morate dodatno usitnjavati, a orahe možete usitniti grubo da vam ostane koji veći komad. Umjesto maslaca možete koristiti ghee maslac koji će dodatno obogatiti okus.

Ostavite komentar

Call to action banner image
x

Lost Password