Palačinke od zobenih pahuljica

( 0 od 5 )
Loading...
  • 5 mVrijeme pripreme
  • 25 mVrijeme kuhanja
  • 20 mGotovo za
Ispiši recept

I tako sam ja jedno poslijepodne ispekla palačinke od zobenih pahuljica. Onako, za svoj gušt!

Ako se slučajno pitate zašto bi netko radio palačinke od zobenih pahuljica i s nevjericom razmišljate o okusu, odmah vam kažem da se pripremite na nešto čarobno, mekano i pufasto.

Ukoliko ih potpuno sameljete u blenderu, nitko neće ni pogoditi od čega su. Ja sam koristila sitne i ostavila ih takve kakve jesu pa je tekstura bila drugačija, ali okus ipak ne može prevariti one koji znaju okus zobenih pahuljica. Idealne su za doručak, a možete ih ponijeti i na posao. Ukoliko ne stavite sladilo, možete ih kombinirati sa slanim namazima, npr. od avokada ili sira u kom će slučaju biti idealne za slani doručak.

Ono što je najbolje kod ovih palačinki, brzo su gotove i možete pojesti 2-3 više bez grižnje savjesti 🙂

Sastojci

  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +
  • Dodaj na listu za kupovinu +

PRIPREMA:

  • Prvi korak

    Ukoliko nemate sitne zobene pahuljice, uzmite krupne i usitnite ih u blenderu da dobijete brašno.

  • Drugi korak

    Sitne ili usitnjene zobene pahuljice stavite u dublju posudu, dodajte jaja, prašak za pecivo, sladilo i ribanu koricu naranče ili limuna te promiješajte.

  • Treći korak

    Dodajte vodu, još jednom promiješajte i ostavite da stoji pola sata.

  • Četvrti korak

    Pripremite malu tavu za palačinke i kokosovo ulje.

  • Peti korak

    Na ugrijanu tavu stavite žličicu ulja i zatim šefljom izlijte smjesu u obliku kruga. Možete peći jednu po jednu palačinku ukoliko želite one malo veće ili 2-3 manje.

  • Šesti korak

    Palačinke su gotove kada sa svake strane dobiju zlatnu boju.

  • Sedmi korak

    Poslužite ih uz omiljeni namaz, a sve što ne pojedete možete spremiti u hladnjak jer su odlične i dan poslije.

Savjet

  • U dućanima imate za kupiti sitne i krupne zobene pahuljice. Uvijek kod kuće imajte jedne i druge kako biste odmah bili spremni za razne recepte. Tako primjerice, krupne koristite za crumble ili granolu, a sitne za zobenu kašu ili palačinke. Smjesu možete napraviti i navečer pa ćete ujutro imati sve spremno za zdravi brzinski doručak.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Call to action banner image
x

Lost Password