Oduvijek me oduševljavao svijet zobenih pahuljica koje su toliko jednostavne i podatne za razne kombinacije. Stalno sam ih pripremala u slatkom ruhu, ovo je prvi put da ih jedem u slanoj kombinaciji i moram priznati da mi je žao što to nisam probala ranije. Kaže muž da je oduševljen i da jedva čeka nove okuse, posebno se veseli verziji sa jajima i avokadom. Mljac, i ja se veselim te jedva čekam da na radionici https://pricejednekuhace.hr/mala-skola-zdravih-obroka/ svi zajedno uživamo u ovim okusima.
Ako ste propustili zadnji recept sa zobenim pahuljicama, pogledajte ga ovdje https://pricejednekuhace.hr/recept/osvjezavajuca-zobena-kasa/ Ludo je to osvježavajuća kombinacija koja će vas rashladiti i zasititi u isto vrijeme, bilo za doručak ili desert.
Cjenovno povoljne, svugdje dostupne, brzo gotove, zdrave i zasitne neka postanu dio vašeg jelovnika, nećete požaliti.
Luk ogulite i narežite na sitne kockice, pancetu narežite na sitne trakice, a šampinjone na listiće.
Sir naribajte i ostavite sa strane.
U zagrijanu tavu stavite pancetu i pecite do hrskavosti.
Pečenu pancetu izvadite i ostavite sa strane, a u tavu dodajte luk te ga pržite 5 minuta.
Sada dodajte šampinjone, promiješajte i ostavite sve zajedno da se dinsta 5 minuta.
Dodajte zobene pahuljice, vodu, sol i papar pa sve promiješajte i ostavite da se zobene kuhaju 5 minuta.
Dodajte ribani sir i promiješajte dok se sir ne rastopi.
Smjesu podijelite u zdjelice, na vrh dodajte salatu i hrskavu pancetu.
Osim šampinjona, luku možete dodati bilo koje povrće po želji. Sada je sezona paprika pa slobodno ovo jelo začinite njihovim okusom.